Property Management

  Vastgoed Beheer & Consultancy


Nieuws


Terug naar overzicht

13-10-2017

Huizenprijzen in Twente weer omhoog

Twente is bezig met een inhaalslag in woningverkopen. De verkopen in de regio Enschede/Hengelo stegen in het derde kwartaal ten opzichte van een jaar geleden met 5,5%. En in de regio Almelo/Tubbergen zelfs met 10,8%. Landelijk bedroeg de stijging van het aantal verkopen in het derde kwartaal slechts 0,2%. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de makelaarsorganisatie NVM Twente.

In Twente is voor kopers ook steeds minder keus aan woningen. Ten opzichte van het derde kwartaal 2016, daalde het woningaanbod in de regio met maar liefst 34%.

Verkooptijd
De gevolgen van minder keus voor de kopers, is dat vaak meerdere kandidaten vechten om dezelfde woning. En dat is gunstig voor de verkopers. De gemiddelde verkooptijd voor een woning of appartement is dan ook erg kort in Twente op dit moment. Een verkoop vergt in Enschede gemiddeld slechts 37 dagen en in Hengelo 53 dagen. Dat is inclusief een financieringsperiode van de koper, die doorgaans ook enkele weken vergt. Verkopers in de regio Almelo/Tubbergen moeten wel iets meer geduld hebben met een gemiddelde looptijd van 85 dagen.Terug naar overzicht