PROPERTY MANAGEMENT 
 Vastgoed Beheer & Consultancy


Nieuws


Terug naar overzicht

10-04-2018

Huizenprijzen niet te stuiten

De woningmarkt is nog lang niet klaar met droogkoken. Terwijl het aanbod met de dag afneemt, blijven de prijzen hard stijgen, voospelt ABN Amro. Woningmarkteconoom Philip Bokeloh van de bank denkt dat huizen dit jaar 8% duurder worden. Eerder ging hij nog uit van 6%. Daarmee houdt de expert er rekening mee dat de huizenprijzen dit jaar nog harder stijgen dan in 2017. En hij is niet de enige: in februari stelden de economen van de Rabobank hun voorspellingen ook al naar boven bij. In die ramingen nadert de gemiddelde woning de €300.000.

Nederland is in internationaal opzicht een van de landen met de sterkste prijsstijgingen. In het laatste kwartaal van vorig jaar namen de huizenprijzen hier met 8,3 procent toe. Internationaal was dat 4,6 procent. Alleen in Ierland stegen de prijzen harder, aldus ABN.

De stijging van de huizenprijzen komt vooral op het conto van kopers en verkopers in het hogere segment – de doorstromers die een steeds groter deel van alle transacties opeisen. Voor starters zit de woningmarkt al een tijdje goed op slot. Het aandeel 35-minners in de groep huizenkopers is tijdens de crisis afgenomen van 60 naar 45%.Terug naar overzicht


 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info