PROPERTY MANAGEMENT 
 Vastgoed Beheer & Consultancy


Nieuws


Terug naar overzicht

29-10-2019

Stijging huizenprijzen vlakt af

De prijzen van koopwoningen zijn in september 6,1% hoger geworden, vergeleken met vorig jaar. De prijsstijging over het gehele derde kwartaal is wel de laagste in jaren, met name in Amsterdam. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. In september werden 18.313 woningen verkocht. Dat is ruim 11% meer dan een jaar eerder.

Bestaande koopwoningen in Nederland waren in het derde kwartaal van 2019 gemiddeld 6,3% duurder dan een jaar eerder. Dat is de kleinste prijsstijging in bijna drie jaar, meldt het CBS.

In Amsterdam waren bestaande koopwoningen in het derde kwartaal 3,8% duurder dan een jaar eerder. Dat is de kleinste prijsstijging sinds medio 2014. Met uitzondering van Utrecht zijn de prijsstijgingen in de grootste steden vanaf het vierde kwartaal van 2018 alsmaar afgenomen. In Amsterdam en Den Haag zijn in het derde kwartaal wel meer woningen verkocht dan een jaar eerder.

De Nederlandse huizenprijzen bereikten een piek in augustus 2008 en daalden daarna rap. In juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend.

In mei 2018 was de prijsindex van bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In september 2019 bereikte de index het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in september ruim 40% hoger.Terug naar overzicht


 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info