PROPERTY MANAGEMENT 
 Vastgoed Beheer & Consultancy


Nieuws


Terug naar overzicht

20-02-2024

Woningkoper duurder uit: hypotheekrente loopt op

Veel geldverstrekkers hebben de hypotheekrente verhoogd. Voor het eerst sinds eind oktober hebben banken en andere hypotheekaanbieders afgelopen week de rente vaker verhoogd dan verlaagd.

Ook deze week komen er renteverhogingen aan, ziet De Hypotheekshop. Daardoor wordt het iets duurder om een woning te kopen.

Dat veel financierders de rente omhoog brengen komt volgens De Hypotheekshop doordat de rente op de kapitaalmarkt is gestegen, en daar lenen veel hypotheekverstrekkers hun geld. Het is opvallend dat de hypotheekrente niet al veel meer is gestegen, vindt de adviseur. Financierders hebben nu namelijk een erg lage marge op de hypotheekrente. De gemiddelde marge in dit kwartaal is zelfs een van de laagste sinds 2008.

Twaalf weken op rij gedaald
De Hypotheekshop liet vorige maand weten dat de eerste hypotheekrentes weer aan het stijgen waren nadat ze twaalf weken op rij waren gedaald. De stijging kwam doordat de rente op de kapitaalmarkt toen ook al was opgelopen. In de periode daarvoor ging de hypotheekrente nog omlaag door de dalende rente op de kapitaalmarkt.Terug naar overzicht


 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info